0343 59 58 05 perspectief@cvpo.nl

Voor wie

Vanzelfsprekend zijn we er voor jou persoonlijk. Jij die voelt dat jouw oriëntatie niet past bij de omgeving waarin je leeft, woont of werkt; in stress raakte, daar al heel lang mee moet leven maar dat niet onder woorden kunt brengen. Je ligt wellicht op de route naar arbeidsconflict of scheiding. Of spanning heeft je inmiddels alle toekomstperspectief ontnomen, maakte je depressief of gaf onverklaarbare lichamelijke klachten. Wellicht heb je een stoornis opgespeld gekregen. Terwijl je alleen maar anders bent dan de meeste mensen. In een gesprek gaan we na of herkennen van vormen van betekenisgeving je verder kan helpen en we reiken aan wat daarvoor nodig is.
Bel ons dan voor een afspraak. Het tarief van zo’n gesprek is € 125,- voor anderhalf uur, inclusief BTW. Contact.

En natuurlijk zijn we er voor de onderwijszorgcoördinator, huisarts, psychotherapeut, bedrijfsarts, leidinggevende en psychiater die willen begrijpen hoe iemand psychisch ziek werd door spanningen tussen iemands oriëntatie en de definitie van de situatie in zijn of haar omgeving. Hoe zo’n mismatch tussen vormen van betekenisgeving kan evolueren in psychische klachten. En hoe en waarom herkennen van vormen van betekenisgeving in heel veel gevallen een helende werking heeft. Kennismaken.

Wij zijn er als het klimaat en verlies van biodiversiteit je zorgen baren, en je er ook iets aan wilt doen. Onderwijs is dan een belangrijke omgeving waar je alle vormen van betekenisgeving zou willen overdragen zodat dit mensen inspireert en toekomstperspectieven geeft. Het is de koninklijke route om verantwoord te leren omgaan met de aarde en alles wat erop leeft, en om jonge mensen te laten ervaren dat ze zich kunnen ontwikkelen als hele (bij gebrek aan een beter woord) personen. Kennismaken.

We zijn er ook voor de journalist en politicus die willen begrijpen waar het gevoel van onbehagen dat in onze samenleving leeft vandaan komt. Onbehagen staat voor niet onder woorden kunnen brengen dat je iets mist wat er voor jou toe doet. De burger voelt het in de weergave van gebeurtenissen, in wat wordt waargenomen, in oordelen hoe iemand doet. Door de vormen van betekenisgeving van politici onder woorden te brengen en wat mensen daarin missen, wordt niet alleen het huidige onbehagen weggenomen maar ook de democratie gevoed. Kennismaken.

En we zijn er voor degenen die intensief met andere culturen in contact komen. De manager en zakenmensen die internationaal gaan, de leiding van een voetbalclub, de wethouder en leden van een wijkteam, de commissaris van politie en de wijkagent, de huisarts en bedrijfsarts. En de verzekeraar en bankier die risico’s anders wegen dan mensen met een sociale oriëntatie. Kennismaken.